søndag den 27. maj 2012

Blåmalet træer på én af pladserne i Seattle
Hej igen!

Af årsager vi ikke kender, så er det ikke længere muligt for os at uploade billeder til bloggen i en ordentlig størrelse!!!!  I det hele taget, har vi været ramt af tekniske problemer med denne blog!!!

Vores sidste rejsebeskrivelser bliver derfor med meget små billeder :-(

Det er en skam, for vi bliver ved med at se fantastiske bygninger og naturfænomener. Men så har vi da en grund til at invitere dem der har lyst til billedfremvisning, når vi kommer hjem :-)
Én af de mange broer i Vancover - en meget fin by
Sidste indlæg sluttede med vores Vancouver-besøg og med glæden over godt vejr. 






Et par glade unger, på vej gennem Vancouver






På vej mod Seattle
Det gode vejr fulgte os desværre ikke til Seattle, så for første gang på vores rejse begrænsede vejret os og vi måtte ændre planer. Det betød at en planlagt hval-safari i den nordvest amerikanske skærgård, måtte aflyses. Men ellers trodsede vi regnen og fik rigtig meget ud af vores Seattle-besøg alligevel. Egentlig var vi på dette tidspunkt lidt trætte af at være på farten og undersøge nye steder og planlægge nye besøg (dette sagt med fare for at lyde meget forkælet:-)), så Seattle var ikke et af de stop, vi havde sat os mest op til. Det viste sig dog at være en rigtig dejlig by også. Byen er overskuelig i størrelsen, hvilket er en stor fordel, når man er på by-ferie med små børn. De fleste attraktioner lå indenfor gå-afstand og byen har gjort det nemt at være turist. Byen er kendt for sin musik-traditioner. Det er hjemby for Jimi Hendrix, Niravana, Pearl Jam, Foot Fighters bare for at nævne nogle få. Så alle steder fornemmer man en stolt musik-tradition. De glade 90'ere, hvor grunge-musikken gav enhver ung mulighed for at slippe alle spændninger ud, blev altså grundlagt her. Det er nok ikke helt tilfældigt at det lige netop er i Seattle at grunge-stilen blev født, da det må være en udfordring at være ung i en by, hvor det regne det meste af årets 365 dage!
Vi oplevede dog en stor mangel i Seattle - mulighed for at bo i en camper! Så efter to dage på noget der mindede mere om en parkeringsplads end en campingplads, tog vi beslutningen om at flotte os og bo på hotel de sidste to dage inden, vi skulle videre. Og hvilken lykke... Det var en perfekt måde at afslutte den del af rejsen. Samt meget mere praktisk at tømme bilen ind på et hotelværelse for derefter at pakke vores mange kufferter!!

Ud over at have set og oplevet ting, der er svære at finde dækkende superlativer til, så har vi også lært en masse nye campingudtryk, så som: full hook up, pull through site, sewer, motorhomes med 'slides out', military-discount (inkl. dansk politi)...  osv... 


Vores motorhome-rejse er nu tilendegjort - vi kørte i alt, ca. 4500 miles = ca. 7200 km, 42 dage !! 

Vi startede i San Fransisco. Kørte ned til San Diego på grænsen til Mexico. Kørte nordvest på, ind i landet til Las Vegas- Derefter mod Colorado til Grand Canyon. Derfra gennem USA's største indianerreservat til byen Page ved Lake Powell . Derfra til Mesa Verde Nationlpark hvor vi oplevede 1000 år gammel indianerkultur. Kort derfra nåede vi byen Moab ved Arches Nationalpark. Fra denne fantastiske oplevelse nåede vi efter et par dages kørsel til Denver, hvor vi overnattede hos nogle utrolig gæstfrie mennesker, som vi var heldige at møde på den Dominikanske Republik. Fra Denver kørte vi stik nord, gennem staten Wyoming til vi nåede Yellow Stone Nationalpark. Fra nu af blev det mærkbart køligere. Vi trak i de lange bukser og måtte have varme på bilen natten igennem. Efter en stor stor naturoplevelse i Yellow Stones bjergrige, flodrige og dyrerige landskab begyndte turen at nå vejs ende!  Vi kørte nu mod vest i retning af Vancouver og til sidst Seattle!!   En lang og ualmindelig indholdsrig køretur - ca. halvdelen af USA er rundet - følgende stater er tilbagelagt,

Californien, Nevada, Arizona, Utah, Colorado, New Mexico, Wyoming, Montana, Idaho, Washington. Et smut ind i Canada. Og i skrivende stund sidder jeg i vores hyggelige lille New Yorker-lejlighed i staten, New Jersey.  11 stater blev det til (i denne omgang !!)

Vi bor oppe på 1. sal
Den sidste bid af rejsekagen er taget, Vi er flyttet ind i en lille lejlighed på Manhatten, i bydelen, East Village. Vi bor på adressen: 3. street nr. 78, mellem 1. Ave og 2. Ave. Vi har ca. 3 kilometer til hjertet NYC :-)   


Om lidt mere end 1 uge er vi tilbage på Åbredden med vasketøj og mogentrætte skolebørn, forsinkede kystbanetog og sene aftentimer bag comuteren i et forsøg på, at forberede mogendagens arbejdsopgaver 


Vi vil fortsat skrive her på bloggen en. Jeg vil fortsat arbejde intenst på, at gennemskue hvorfor man ikke kan uploade fotos!!   Vi ses :-)




Hov!!!!  Nu kan man...!?  Men kun i et meget lille format - klik på billedet - så bliver det måske lidt større!?

New York - here we come !