mandag den 23. april 2012

My home is where my RV is!!

Efter tre fantastiske dage i San Francisco er vi nu parate til at tage hul på næste etape af turen.

På vej til togstationen i San Francisco

Powel Station i San Francisco centrum - 45 minutters togtur til pickup af motorhome!!

...og så venter vi bare på, at mor & far for udleveret nøglerne til bilen...

..OG SÅ.....


...on the road again...

Så er anden (eller tredie) del af turen i gang og hvilken campingfamilie vi allerede er blevet. Jens og jeg HAR købt ens joggingsæt, de obligatoriske træsko og anskaffet os alt i campingudstyr...
Og så alligevel ikke. Men det er en skøn rejseform, uanset det image man har, når man ruller ned af Freeway 5 med store reklameskilte på vognens side og med kopper klirrende og toilet skvulpende i baggrunden. Vi stor-hygger og har allerede oplevet natur-scener, der tager pusten fra enhver.



På vej ned langs vestkysten ad bl.a.  Highway1  i Californien har vi nydt godt af det gode, solrige vejr og den meget smukke natur.

Afstandene er overraskende enorme, så vi er lidt langsommere end forventet, men hvad betyder det, når man ikke har andet end god tid;-)
Vi memorerer forskellige scener/situationer, som vi tager frem en gang i fremtiden. En trist mørk november-morgen, hvor vi sidder ved morgenbordet kl. 7 om morgenen, med udsigten til en dag med skole og arbejde, slatne madpakker og halvkolde fødder!



Highway 1





lille pige, stor bil.. 

Der ryger nogle gallon gasolin i gennem tanken på en V8' i bjergene!!!!



Da vi er kommet afsted uden nogen form for turistguide eller mulighed for netdækning, har vi været prisgivet de oplevelser, der tilfældigt dukkede op på vores vej. Dette er heldigvis ikke så svært i dette kæmpe, og meget varierede land.

På vej til LA kom vi eksempelvis tilfældigt forbi nogle kyststrækninger, som var dækket med søelefanter. Badet i sol og sand og med varmen fra hinandens spækfyldte kroppe, lå de i lag. Næsten helt upåvirket af vores tilstedeværelse. Børnene var ikke til at drive derfra igen...








 Som de turister vi jo er gik turen også forbi Santa Barbara. Dette dog ikke den største oplevelse, men et par billeder derfra skal dog med. Den flotte mole og de mange søløver og pelikaner...

The Pier



Nanna på udkig efter souvinir - og så kan hvad som helst jo dukke op!! 


Fra Santa Barbara, byen med den højeste koncentration af barer, måske fordi ordet BAR indgår to gange i deres bynavn, gik turen videre syd på mod Los Angeles. Kørselsmæssigt, en meget stor udfordring, mest fordi vi på dette tidspunkt stadig ikke havde fået fat i en GPS eller et detaljeret kort!!!   Motorvejsnettet omkring LA er temmelig veludviklet og vel-indviklet!!!!!  Men Anne er en super co-pilot, og jeg er en super buschaffør (syntes jeg i al fald selv) og ungerne er nogle dejlige passagerer. ( Aske har nu lært udtrykker "Med dine patter og min hjerne, skal vi nok nå lang!t" Da dette er Jens' kommentar hver gang det lykkes os at komme sikkert frem)

Disneyland næste stop. En Campingplads tæt derved var målet. Og vi fandt pladsen spot on umiddelbart mørkets frembrud. I seng med det samme og op tidligt næste morgen for at være i Disneyland som de første - en anbefaling vi havde fået, hvilket viste sig at være rigtigt. Og var vi heldige, da amerikansk Easter-Break netop var overstået, hvilket betød en smule færre mennesker end normalt. Det blev dog slemt nok op ad dagen!

Nanna med billetten
Vores campsite i LA, ca. 700 meter fra Disneyland








Disneyland var nok den del af turen, vi voksne havde frygtet mest. Et uundgåeligt besøg med lange køer, forfærdelig mange mennesker og glitter og glimmer alle steder. Besøget viste sig dog, at være en rigtig fin oplevelse for alle. Frida fik krammet sine prinsesser, Nanna genså diverse figurer fra tegnefilmene og Aske nød godt af, at der også var forlystelser for de større børn. Man når dog et mætningspunkt af tandpastasmil hos de ansatte og en utrolig stor mængde meget overvægtige amerikanere og mexikanere, så da fyrværkeriet var på sit højeste og vi havde tilbragt 12 timer i forlystelsesparken, stavrede vi hjem, trætte og med mange indtryk på nethinden.

















































-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På vej videre fra Disneyland kørte vi forbi Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard og Venice Beach!   Vi måtte sande, at det ikke er en Fiat Punto vi kører i, og at det derfor kan være umuligt overhovedet at finde en p-plads. Det var en sand gyser, at køre igennem LA i en Camper. Trafikken var massiv. Vi fandt aldrig et sted at parkere ved Venici Beach og måtte køre derfra uden at have oplevet stedet!!  Man kan ikke det hele!







-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi har haft bilen i 6 dage og er nu nået til San Diego, ca. 30 min. fra grænsen til  Mexico.
Vi er i San Diego til den 25/4 om morgenen. Aske har nemlig bestemt, at hans fødselsdag, d. 24/4, skal holdes i SeaWorld :-)



Herfra går turen nordøst over mod Las Vegas og videre til Colorado

 Vi ses :-)