torsdag den 22. marts 2012

Klassisk haitiansk kunst - sælges på alle gadehjørner


Vi bor øverst i det orange hus. Poolen ses forrest i billedet



Aske virker tilfreds...

...det samme gælder Frida og Nanna...

Bybillede fra Hovedstaden, Santo Domingo

Bybillede fra Hovedstaden, Santo Domingo

Det Dominikanske flag flagrer i vinden..

Bybillede fra Hovedstaden, Santo Domingo

Lidt friske fotos

Kære venner og familie

Vi har det fortsat godt her i den caribiske verden. Vi har været på Den Dominikanske Republik i en uge og vi er blevet fortrolige med lokalsamfundet og har efterhånden lært at acceptere, at vi ikke kan stille bilen ved det lokale supermarket uden, at 3-4 drenge på Askes alder tilbyder at holde øje med bilen, køre vores indkøbsvogn retur, stille vores varer i bagagerummet osv. med henblik på, at tjene en skilling, naturligvis. Men det gælder ikke kun drengene på p-pladsen. I alle tænkelige eller utænkelige situationer prøver børn og voksne på gaden, at tjene lidt penge på os, turister. Man skal i den grad ikke flashe med sine dollars!! 

Vi har lejet et gammelt lig, af en bil, af vores vært, Mr. Don! (han er fransk/amerikaner og har boet i landet længe!!  Han er en smule svær at turde stole på!!! lige som de indfødte dominikanere)  Men bilen kører nogenlunde og er i al fald billigere, end hvis vi havde lejet én i byen..  Mandag kørte vi til hovedstaden, Santo Domingo. En tur på tværs af landet, ca. 300 km på en udemærket landevej igennem bjergpas m.m.  Og bilen kan kun klare at køre max 80 km/t !!  Det var en ualmindelig lang og varm tur!  Og trafikken i deres hovedstad hvor der bor ca. 6 millioner mennesker, er ikke noget man spøger med!!  Men hvis man bare kørte med hovedet under armen lige som dem, så gik det fint! 

Det viste sig desværre, at deres hovedstad ikke havde særlig meget at byde på, andet end en lille oprindelig bydel, bygget af spanierne/ Columbus. Og denne bydel lignede bydele som man kan se dem mange steder i Spanien, eksempelvis. !!   Men en fin tur alligevel trods alt.

Vi lever ved poolen eller ved den lokale, meget lækre bountystrand og vi  formår, at leve i et meget stille tempo og det var jo det der var vores plan :-)

I morgen skal jeg mødes med en fyr (europæer) som har sit Kitesurfer udstyr til salg, umiddelbart til en rigtig god pris. Jeg forventer at købe det!  Kitesurfing (surfe med en stor drage) er meget udbredt i denne del af Caribien - gode vindforhold!  Og jeg har længe gerne villet starte på denne sejlsportsgren. Det er p..... dyrt at leje udstyret for en dag hvorfor det sagtens kan betale sig, at købe udstyret!   Måske komme der nogle fine billeder af mig og min drage senere.....