søndag den 29. april 2012


Vejstrækning gennem Arizon

Første møde med Grand Canyon






Tiden flyver, når man har det godt! Så må vi have det godt, for tiden går helt enormt hurtigt. Jeg synes lige, vi har forladt San Francisco og pludselig er Los Angeles, San Diego og Las Vegas overstået. Vi har netop krydset vores tredie statsgrænse og taget hul på den del af turen, der byder på natur, ødemarker og primitiv camping.




Aske pakker begejstret gaver op den 24/4


San Diego, den sydligste  by i staten, CALIFORNIEN

Vi opholdte os i San Diego i fire dage på en knap så chamrende campingplads. Enorm, med stisystemer, gamecenter, minimarket og alt hvad campingsmuttie og -fattie har brug for:-) Det gjorde nu ikke noget, vi har jo vores egen lille et-værelses og kan få det hyggeligt alle steder. Stoppet San Diego var primært for at opfylde Askes fødselsdagsønske med et besøg til Sea World. Et besøg, der viste sig at være en kæmpe fornøjelse for hele familien.
 Knap så kommercielt som Disneyland, med langt færre mennesker og med nogle fantastiske shows.
Vi erfarede at der er en grund til at de forreste
stole-rækker ikke kun hedder Wet Zone, men Soak Zone! Glade og fuldstændig gennemblødte nød vi Askes fødselsdag, som i følge ham selv var den bedste nogensinde;-)
















Fødselsdagen blev også rundet af med en tur i campingpladsens game-center, så den fik alt hvad den kunne trække... Derudover viste San Diego sig at være rigtig interessant med meget forskellige by-dele fordelt over et stort område adskilt af bugter, bakketoppe og frodige kløfter.









Las Vegas i staten NEVADA
Las Vegas er et skørt sted. Midt i ørknen hæver glitrende højhuse sig op. En hel by bygget op over casino industrien, er et lidt uforståeligt fænomen. Det var med lidt blandede følelser, at vi tilbragte to dage i denne by. Man bliver bombarderet med lys og lyd, når man træder ud på hovedgaden The Strip. En hav af turister vader op og ned af gaden og gennem hotellernes spillehaller med syntetiske gulvtæpper, blinkende spillemaskiner og meget lidt glamouriøse gæster. Samtidig er der noget fængslende ved en verden af kunstige lys (-og kunstige bryster), en blanding af store limosiner med meget velhavende mennesker, turister i klip-klappere og hjemløse og skæve eksistenser. Det bliver nærmest som en teaterforestilling - totalteater.










Amerikanere
Vores møde med det amerikanske folk var med en forestilling om store armbevægelser og kunstige smil. Vores forestilling holdt lidt stik, men ikke i nogen negativ forstand. Ja der er store armebevægelser, men vi bliver mødt med en entusiasme og en begejstring over selv de mindste ting, som ikke er en del af den europæriske adfærd. Når man skræller det værste lag af højlydte udbrud og tandpasta-smil (måske også patriotismen og religiøsiteten), så kan vi danskere godt lære lidt af det positive syn på tingene og oprigtige interesse i andre mennesker. Alle steder bliver vi mødt med imødekommenhed, hjælpsomhed og en interesse i os, som gør os helt usikre på om de vil have os til at købe noget:-)


Grand Canyon i staten, ARIZONA
Et fuldstøndig ufatteligt landskab blev passeret i dag, den 29/4..  Vi forlod Las Vegas, byen med den høje puls, kørte direkte ud i ingenmandsland - en underlig by ude midt i ørkenen. Ca. 1 times kørsel fra Las Vegas kommer man til en ualmindelig stor dæmning på grænsen mellem Nevada og Arizona, THE HOVER DAM.  en stor oplevelse for både store og små - og lille bliver man, når man står ved siden af denne dæmning som kontrollere vandmængden i Colorado River!



Colorado river løber ligeledes i bunden af  Grand Canyon - et landskab som i den grad giver et sug i maven når man møder det første gang.



NB: Grundet dårlig netforbindelse følger der ikke billeder til den sidste rapportage!!!  De tilgår!