søndag den 3. juni 2012

I morgen skal vi hjem...

Vi har tilbragt 9 dejlige dage i New York og er klar til at vende snuden hjem mod Danmark i morgen aften.
New York har været en rigtig god oplevelse, trods det til tider hårde i at holde storbyferie med børn. 9 dage er gået med lange vandreture, gængse turistattraktioner, park-besøg og meget dyre café-besøg! Sommeren kom til New York sammen med os, så her har vi oplevet de højeste temperaturer på hele rejsen - inklusiv Den Dominikanske Republik! Selvom det selvfølgelig kan gøre de lange gåture lidt hårdere, så har det været fantastisk med godt vejr. De fleste legepladser har små springvand til børneleg, og i Central Parks største legeplads fandt vi et mindre vand-lege-land. Det gjorde lykke:-)
New York er en fantastisk by - helt usamlignlig med noget andet. Det er bombe af sammensatte nationaliteter, som præger bybilledet og stemningen. En bydel i New York er nærmest en by i sig selv. Glem alt om centrum eller en by-midte, for selvom der findes en Midtown, så har hver bydel sin midtown og man fornemmer at der kunne ligge store arealer mellem de forskellige bydele.
Kulturen her er også noget helt andet, end vi ellers har oplevet i USA. Her går alting lidt stærkere, hvilket også betyder, at den gæstfrihed og tålmodighed vi ellers synes at have oplevet på vores rejse, er lidt mindre. Man får ind imellem fornemmelsen af, at nogle new yorkere er lidt træt af turister. Vi (læs Jens) har flere gange måtte spørge forskelligt servicepersonale, om der er nogen grund til den fjendtlige, nogle gange direkte ubehagelige adfærd. Heldigvis har det ikke været en dominerende attitude, og måske ser vi den også mere udtalt, fordi vi i halvanden måned kun har mødt brede smil og hjælpsomhed.
Har man pengepungen fuld, skal man besøge New York. For den madglade er her et hav af food-markets. Man kan købe al slags mad og af kvaliteter, der er den største feinsmecker værdig. Derudover finder man hyggelige caféer og utrolig lækre butikker - både de meget dyre og de lidt billigere! For den kunstglade er her en utrolig samling af kæmpe museer, der både har en kunstnerisk og arkitektonisk værdig. Sidst men ikke mindst er der byens bygninger, gader, pladser, parker og alle dens mennesker, som er et studie i sig selv.

Vi har nydt at være her, men er også lidt trætte nu og glæder os rigtig rigtig meget til at komme hjem:-)

Mange tak til alle jer der læste med og alle jer der sendte beskeder til os på denne blog. Vi glæder os til at se jer i Hørsholm til kaffe og fotoshow.

Frida, Nanna, Aske, Anne & Jens



Ingen kommentarer:

Send en kommentar