tirsdag den 22. maj 2012

Yellowstone - Vancouver

Vi forlod Yellow Stone med kursen mod Vancouver og Seattle for mange mange dage siden. Intentionen var at nå Vancouver på et par dag, men efter en dagslang kørertur og endnu en campingplads blev vi enige om at fejre morsdag med manér. Det blev til en et hotelophold på Fairmont Hot Spring midt i Montanas højland. Ren luksus med eget toilet og bad, massage til moderen og vandrutchebane og varmt poolvand til børnene. Skønt med et lille afbræk i camperlivet.




Derefter gik turen mod Vancouver, dog med lidt forsinkelse...Den bil vi i sin tid modtog i San Francisco har på intet tidspunkt været i topform, den sidste uges tid har den tøvet mere og mere med at starte og da vi nåede nord for Seattle på en parkeringsplads (heldigvis foran en Starbuck Kaffebar) stoppede motoren, for ikke at starte igen! Fem-seks timer senere og i en ny autocamper, som Jens havde hentet et eller andet sted i Seattle, kunne vi kører videre! Denne gang fik vi dog en bil, der var nogenlunde ren! Morale: lej aldrig bil gennem Cruise America.



Vi nåede dog Vancouver og endnu en gang uden kort over byen eller GPS fandt vi igennem byens begyndende natteliv og ved hjælp af alles gode råd, hen til campingpladsen. En plads midt i byens indianerreservat, der prydes af skilte alle steder med advarsler om, ikke at bevæge sig ind på området og i så fald på eget ansvar!!! Så da vi ankom efter mørkets frembrud, blev vi enige om kun at blive en enkelt nat. Vores fordomme og forventninger blev dog gjort til skamme. Stedet er rigtig hyggeligt (og rent!) og meget central.
Byen er lige på den anden side af fjorden og hvilken by. Byen består, lidt ligesom San Diego, af en masse by-dele delt af bugte og fjorde og som San Francisco er den bakket og med sporvogne, og så som ingen anden storby vi har set afløses højhusenes skyline af de høje bjerge der rejser sig i byens baghave. Det er ikke en arkitektonisk smuk by, men dens beliggenhed er utrolig smuk og dens byplanlægning gør det nemt at overskue, bruge og komme rundt.

Her er Granville Island, en chamerende gammel industri-ø midt i byen, der nu huser små gallerier, markeder og et hav af gademusikere. Her er den pæne bydel, hvor forretningsfolk og turister drikker café latte og nyder den mondæne coastline. så er der øen Stanlay Park, som er mere end hvad vi forstår ved park. Et kæmpe kuperet skovområde, der huser alt fra totempark til strande til museer og store naturområder. Vi har været heldige med vejret, for folk siger at solen normalt ikke skinner så meget. Måske er det derfor, der er så fuldt af liv. Som det kan læses har vores Vancouverophold været en stor succes, men det er nu på tide at drage sydpå til Seattle, hvor vi vil nyde vores sidste dage som nomadefolk, inden vi flyver til New York. Vi glæder os til at opleve denne storby, og så er vi efterhånden også begyndt at glæde os til at komme hjem:-)

NB:  grundet tekniske problemer, kan vi ikke uploade billeder til dette indlæg!!!!


1 kommentar:

  1. Super dejlig måde at holde mors dag på. Trist med mobil-home, men godt, at i kunne få en ny.

    Sidder og ser melodi grand prix og har et par favoritter og der er Rusland ikke i blandt.

    4A er på telttur til i morgen, så mon ikke der er ro nu (kl. 23.22) (venter på resultatet).
    15 børn har tilmeldt sig i alt og man kan roligt sige, godt de ikke skulle til langt-bort-i-stand, for der var flere forældre, der måtte komme tilbage med glemte sager. En havde glemt sovepose og liggeunderlag.

    Sov godt. Pia

    SvarSlet