fredag den 11. maj 2012

Fra Colorado til Wyoming


Fra Colorado i midt-vest til Wyoming i nord...

Skulle jeg bo nogen steder i USA skulle det nok være i staten, Colorado. Vi har set mange smukke steder på vores rejse, men Colorado med dens høje bjerge, dens fossende floder, dens ørkenstepper og dens frodige bakker kan noget helt særligt. Bjergene er som en stor legeplads, der om vinteren byder på de flotteste skisportsteder og om sommeren på flotte vandre-/klatreture, mountainbiking og meget mere. Floderne er til riverrafting og kajak-sejlads. Et af de steder vi boede langs Coloradofloden var en lille by, der hed Fruita, som er et meget populært mountainbike-område.


Campinghygge i Fruita
Her mødtes mest unge, men også ældre i tilbagelænet stil om deres fælles interesse - at cykle. Efter en dags mountani-biking mødes folk på Hot Tomato - byens uden tvivl hyggeligste og emget casual pizzeria. Som Jens sagde 'Hva' fanden lavede jeg som 20 årig? Hvorfor var jeg ikke her?!'
Vores vej fra Moab og til Denver gav os scenerier vi aldrig vil glemme. Vejen går langs Colorado-river og på begge sider rejser det ene massive bjerg sig efter det andet. De billeder vi har sat ind her på siden, viser kun en lille smule af den skønhed vi oplevede. Man bliver nødt til at opleve det med egne øjne.



På vores vej kom vi til Glenwood Springs. Oprindeligt et indianer område, hvor folket nød godt af de varme kilder som Moder Natur havde givet området. Men med som så mange andre ressourcefyldte steder i landet kom den hvide mand, og smed indianerne ud af området for at gøre det til sit eget. Med den hvide mand fulgte også det kommercielle og stedet blev omdannet til kurbad for den rige amerikaner. I dag er stedet et skisportssted om vinteren og kurbadet åbent for alle. Området byder resten af året på nogle af de ovennævnte aktiviteter og vi fik da også vandret og Aske og Jens besteg et bjerg på Segways!





Inden vi forlod den dejlige lille ski-by, Glenwood Spring, vandrede vi til toppen af et bjerg for at se den smukke højtliggende sø, Hanging Lake. Solen skinnede og temperaturen ramte mindst 25 grader.




En lille Chipmonk (jordegern) bliver fodret fra hånden!

Den smukke sø, Hanging Lake
Søen kunne nåes på ca. 1½ time!  Meget smuk tur op
Sheriffen fra den nærliggende by, Garfield, holdt på p-pladsen for foden af bjerget
Frida "ringer" hjem til veninderne


Efter at have vandret til Hanging Lake fortsatte turen som planlagt, til Denver. Hovedstaden i Colorado. Vi havde den store fornøjelse at møde nogle fantastisk søde og imødekommende mennesker på Den Dominikanske Republik. De boede i Denver og inviterede os til at overnatte på vores tur rundt i USA. Dette tilbud tog vi imod, hvorfor vi kørte dertil.

Det skulle vise sig, at blive en vejrmæssig, meget fin oplevelse!  Vi forlod Glenwood Spring, som ligger 350 km fra Denver i strålende solskin. Ca. 1½ times kørsel senere skulle vi passere et bjergpas i 4 kilometers højde i rasende snestorm!!!!




 Men vi nåede frem til vores bestemmelsessted, hos ægteparret, Jean & Thomas Espeland (Hans forfædre stammede fra Norge) samt datteren Megan.





Et gruppebilled af os og familien i Denver, umiddelbart før afgang derfra! 
Et par dejlige dage i Denver med massere af engelsk-snak og rent tøj i tasken ;-) Der er utroligt, hvordan fremmede mennesker på så kort kan blive ens venner. De fik os til at føle os hjemme i deres dejlige hus og vi inviterede dem selvfølgelig til Danmark, hvis de skulle få lyst til at  se deres forfædres land.

Turen fra Denver og nord på mod Wyoming skulle vise sig at starte ud med at være en smule kedelig, landskabsmæssigt. Store dele af staten Wyoming, består af fladt landbrugssamfund, lettere afsvedet af den stærke sol!  Men efter mange timers kørsel, nåede vi byen Buffelo i nord og kunne parkere autocamperen på en lille og temmelig trist 'campinplads'. Men en fin tipi gav børnene lidt at lave..


Efter at have overnattet i Buffelo mhp. at fortsætte mod bestemmelsesstedet Yellow Stone National Park, som ligger i det nordøstlige hjørne af staten, kunne man skimte de smukke sneklædte bjerge i det fjerne, Bjerge som vi senere passerede.






Dejlige vandreture i 3000 meters højde. Vi fik her mulighed for, at kaste lidt med sne også :-)

Landskabet i den nordlige del af denne stat, Wyoming, minder meget om det landskab alle så ofte har set på naturfilm fra Canada!  Her er utrolig smukt.

Lige nu befinder vi os i en lille cowboyby, Cody, 50 miles fra Yellow Stone. I morgen fredag kører vi der til. Det bliver en rigtig fin oplevelse. Yellow Stone er det ældste naturreservat i USA. Her bliver der med sikkerhed mulighed for at se bjørne, elge, ulve, osv. Derudover er det det sted i verden med den største koncentration af geysere!!

Vi ses på den anden side af Yellow Stone, på vej videre mod Vancouver i Canada!!!  og til sidst Seattle - 44 dage i motorhome vil derefter være slut!!!!!!

3 kommentarer:

  1. Jens, jeg var der som 20-årig og det var også fantastisk dengang. Pia

    SvarSlet
  2. Hej Aske
    Jeg har lige siddet og læst hele jeres blog. Glæder mig rigtig meget til at se dig og være sammen med dig :) Kan du ikke lige købe en gun med til mig(-;
    KH Carl Anton. Hils de andre

    SvarSlet
  3. Jeg var jo som tidligere fortalt udvekslingsstudent i Colorado og jeg var også vild med naturen. Jeg er sikker på, at hvis jeg havde fået en kæreste derovre, så var jeg nok blevet ;-) Vancouver er ligeledes fantastisk smuk, det er helt eventyrsagtig så rigtig god tur derop. See You :-))

    SvarSlet